Billån

Billån är något som sker dagligen och det är något vi vill hjälpa dig med. Billån är något du bör jämföra innan du slår till. Välj det lån som passar dig bäst och slå till! Välkommen.

Läs mer 

Jämför

Jämför lån redan idag

Hur ansöker jag om ett billån?

Du ansöker om ett billån genom att gå till en bank. Många gånger kan du även ansöka om lånet direkt på bankens hemsida och få svar på bara några minuter.

Du fyller då i hur mycket du vill låna och hur lång tid du vill betala tillbaka lånet. Oftast behöver du också fylla i hur mycket du vill lägga ner som handpenning.

Har du tillräckligt bra inkomst, en tillräckligt bra kreditvärdighet samt handpenningen som behövs är det sällan något problem att ta ut lånet.

Om din ansökan blir godkänd kommer du få ut pengarna till ditt bankkonto det datum du själv väljer.

Vilket är det bästa billånet?

För att hitta det bästa lånet är det bra om du jämför olika bankers räntor samt hur mycket du får ta ut i lån, det kan nämligen variera väldigt mycket från bank till bank.

Räntan är hur mycket du kommer behöva betala tillbaka utöver det ursprungliga lånet. Det bästa lånet är oftast ett som har en så låg ränta som möjligt.

Det enklaste sättet för att jämföra olika lån är hemsidor och företag som finns för att jämföra olika långivare. Hos de flesta kan du till och med ansöka om lånet direkt utan att behöva kontakta banken direkt.

Gör du det kan däremot företaget ta ut en avgift så det är något du själv behöver överväga om smidigheten är värd den extra avgiften.

Det är då bra att veta att dessa företag många gånger har olika avtal med långivarna för att få fram så låga räntor som möjligt och du som privatperson kanske inte kan ta ett lika bra lån från banken direkt.

Hur mycket kan jag låna till bil?

Om du som låntagare redan är befintlig kund hos en långivare som du trivs med och har lånat utav tidigare så behöver du inte gå igenom detta förlopp varje gång du vill ta ett lån. Då har dem redan dina uppgifter sedan tidigare och det räcker för dig att skicka ett sms till din långivare med den summa du önskar att låna. Då får du tillgång till pengarna direkt och slipper gå igenom hela ansökningsprocessen.

Hur mycket du kan ta ut i lån beror helt på din inkomst och din förmögenhet. Har du en bra inkomst behöver du inte ha en lika stor förmögenhet och vice versa, det viktigaste är att du kommer ihåg att långivaren gör sin bedömning beroende på vad du kan betala, antingen direkt när du tar ut lånet eller hur mycket du kan betala över tid.

Banker har också olika höga gränser på hur mycket de är villiga att låna ut. När du jämför olika lån är det därför bra om du redan har kollat upp hur mycket du faktiskt behöver låna, för att inte välja en bank som inte kan ge dig tillräckligt mycket.

Är ni fler som ansöker om lånet tillsammans kan du också ta ut ett större lån på grund av att er gemensamma inkomst räknas, inte bara din egen.

För att hitta de billån med bästa ränta är det bra om du har i åtanke att räntan många gånger kan förändras beroende på olika faktorer.

Väljer du att ta ut ett lån utan säkerhet kommer räntan vara högre. Tar du ut lånet på många år kommer räntan också vara högre.

Hitta ditt billån i tre enkla steg

Med tre enkla steg kan du ställa bankerna mot varandra och jämföra dessa på dina premisser.

1.

Jämför långivare

Jämför långivare i vårt jämförelseverktyg.

Jämför nu

2.

Gör ditt val

Gör ditt val i vårt verktyg och tryck på ansök nu, du skickas då till banken och kan slutföra din ansökan.

3.

Lån betalas ut

Din ansökan granskas, om den blir godkänd så betalas ditt lån ut till ditt konto.

Vad är ett billån?

Ett billån är ett lån där du använder bilen du köper som säkerhet för att långivaren ska få tillbaka pengarna.

Lånet fungerar på samma sätt som ett huslån med att du måste ha en handpenning för att ta lånet. Till skillnad från ett blancolån, som är lån utan säkerhet, får långivaren ta bilen från dig om du inte kan betala.

Du tar ut ett billån eftersom det är det bästa lånet när du ska köpa en bil. Detta för att räntan många gånger är relativt låg och återbetalningstiden är lite längre än om du skulle ta andra lån, bortsett från huslån. Innan du tar ut ett billån är det bra om du har koll på ett antal saker.

Fortsätt läsa för att få all information du behöver för att kunna välja det bästa billånet för dig. Men du kan självklart låna pengar även bråttom att få dina pengar.

Om så är fallet bör du därför kolla upp vilka långivare som erbjuder omedelbar utbetalning och jämföra dessa.

Dessa långivare är oftast de som erbjuder det som i praktiken kallas för mikrolån och sms-lån. Din ekonomi betyder mycket för ditt liv och om du funderar på ett lån bör du veta vad det handlar om och vad som blir bäst för dig i framtiden.

Banker har olika lånevillkor

För att få så bra villkor som möjligt på ditt lån är det bättre om du istället väntar tills dess att du inte längre har någon betalningsanmärkning. Då får du både lägre ränta och du behöver inte lägga lika stor handpenning.

Det är pengar som du istället kanske vill lägga på en lång semester med din nya bil eller sätta in på ett bränslekonto så det finns pengar tillgängligt även efter dina månadskostnader.

Vilka krav måste uppfyllas för att kunna låna till bil?

För att låna till bil behöver du först och främst uppfylla långivarens ålderskrav. Det kan variera från bank till bank men i det flesta fall är gränsen 18 eller 20 år. Förutom det behöver du också ha tillräckligt hög inkomst.

Många gånger är den gränsen 100 000 kronor per år, men om du har betalningsanmärkningar kommer inkomstkravet ofta vara högre.

Uppfyller du alla långivarens krav borde det inte vara några som helst problem att ta ut lånet för att köpa din drömbil.

Kan jag ansöka om billån trots betalningsanmärkning?

Ja, i många fall kan du ansöka om ett billån trots att du har en betalningsanmärkning. Problemet är att du många gånger då kommer få en mycket högre ränta samt att du redan från början behöver ha en högre inkomst för att ens ta ut lånet.

Om du vill ta ut ett lån med betalningsanmärkningar, blir det alltså krångligare och du kommer antagligen ha färre banker att välja mellan. De stora bankerna kommer förmodligen inte ge dig något lån, varför du kanske måste välja bland lite mindre bankerna som måste hålla högre räntesatser.

Topp 5 billån med bäst ränta

Här är vår lista med de fem bästa billånen idag. Kom ihåg att göra en egen jämförelse innan du ansöker för att kunna hitta det lånet som passar dig bäst.

Advisa – 5000 – 600 000 kronor i lån. Lägst ränta 2,95 %

Zmarta – 5000 – 600 000 kronor i lån. Lägst ränta 2,95 %

Lendo – 10 000 – 600 000 kronor i lån. Lägst ränta 2,95 %

Lånekoll – 10 000 – 600 000 kronor i lån. Lägst ränta 2,9 %

Ikano bank – 40 000 – 350 000 i lån. Lägst ränta 5.35 %

Många av långivarna i listan är företag som redan gjort sina egna analyser för att ta fram det bästa lånet för dig. Men de kan också komma att ta ut en extra hanteringsavgift för ditt lån.

Banker har olika lånevillkor

För att få så bra villkor som möjligt på ditt lån är det bättre om du istället väntar tills dess att du inte längre har någon betalningsanmärkning. Då får du både lägre ränta och du behöver inte lägga lika stor handpenning. Det är pengar som du istället kanske vill lägga på en lång semester med din nya bil eller sätta in på ett bränslekonto så det finns pengar tillgängligt även efter dina månadskostnader.

Vilka krav måste uppfyllas för att kunna låna till bil?

För att låna till bil behöver du först och främst uppfylla långivarens ålderskrav. Det kan variera från bank till bank men i det flesta fall är gränsen 18 eller 20 år. Förutom det behöver du också ha tillräckligt hög inkomst.

Många gånger är den gränsen 100 000 kronor per år, men om du har betalningsanmärkningar kommer inkomstkravet ofta vara högre.

Uppfyller du alla långivarens krav borde det inte vara några som helst problem att ta ut lånet för att köpa din drömbil.

Jämför billån

Allt fler samlar sina lån för att få mer pengar över till annat, gör det du också och välj den långivaren som kan ge dig bäst villkor.

Jämför nu

Vanliga frågor och svar om billån

Hur mycket får man låna till billån?

Det beror helt och hållet på din ekonomi och kostnaden för den bil du tänker köpa. När du ansöker om ett billån gör banken en kreditprövning. Därefter gör banken enbedömning gällande din kreditvärdighet samt betalningsförmåga.

Får jag pengarna för billånet utbetalt till mitt konto?

Det varierar. Ibland får du lånet till ditt konto och i vissa fall skickas fakturan direkt till den bank som har beviljat ditt billån.

Kan jag ansöka om ett billån utan kontantinsats?

Ja det är möjligt om finansiering sker genom ditt privatlån, annars är det en kontantinsats på 20% som gäller av bilens värde.

logo-lana-tryggt
lana-tryggt-logo-color