Jämför bolån

Har du hittat boendet du alltid drömt om och vill ha hjälp med att hitta det bästa bolånet? Vi vet att det inte alltid är helt lätt att hitta ett bolån som passar just dig i en hel djungel av olika alternativ. Det är också mycket olika saker att tänka på när du ska ansöka om lån. Vi kommer att ta dig igenom allt du behöver veta inför ditt nya bolån.

Läs mer 

Jämför långivare

Hur kan lånatryggt.se hjälpa dig med bolån?

Det första du borde veta är att du alltid bör jämföra olika alternativ, oavsett om du ska ta ett stort lån eller ett mindre lån. Det finns en hel del pengar som du kan spara på att jämföra olika valmöjligheter.

Genom vår tjänst kan du luta dig tillbaka och låta oss göra jobbet åt dig. Du kan vara säker på att du får experthjälp med att hitta ett bra lån, med rimliga räntekostnader och trygga avtal oavsett om du vill förnya ditt lån eller ansöka för första gången.

Det finns olika typer av bolån som fungerar olika bra beroende på vad det ska användas till. Alternativen kan se helt olika ut, och den grundläggande skillnaden är vad för slags fastighet lånet behövs till.

En lägenhet kan behöva ett helt annat bolån än en villa och ett fritidshus ett tredje alternativ. I vilket fall som helst kommer vi att hjälpa dig genom att vi jämför bolån och ser till att du har rätt beslutsunderlag.

Det enda du som kund behöver göra för att jämföra bolån är att skicka in din ansökan direkt via hemsidan. Kort därefter kommer en handläggare ta tag i ditt ärende och hjälpa dig utifrån dina önskemål och behov.

Våra handläggare tar allt snack med bankerna för att sedan erbjuda dig det bästa alternativet. När du känner dig säker skickas dina lånehandlingar till dig av banken. Sedan är det klart!

Hur mycket kan du låna?

I anpassningsprocessen om ett bolån använder sig bankerna av skuldkvotstak. Detta går ut på att bankerna sätter en maxgräns på hur mycket du får låna, och detta sätts i perspektiv till hur stor inkomst du har. Normalt sett ligger detta tak på 5-6 gånger den inkomst du får in varje år före skatt.

Hur mycket du kan låna beror också på vilken belåningsgrad du har. Enkelt beskrivet så betyder belåningsgrad bolånets storlek i förhållande till värdet på bostaden.

Om du exempelvis har ett bolån på en miljon kronor och bostaden du har lånet i är värd två miljoner kronor så har du en belåningsgrad på 50 procent. Uträkningen för detta görs genom 1 miljon kronor / 2 miljoner kronor = 0.50.

När du ska ta ett nytt bolån eller utöka ett redan förekommande bolån finns det även något som benämns som bolånetak.

Bolånetaket infördes 2010 och innebär att du som mest får låna 85 procent av bostadens kostnad och resterande 15 procent behöver du stå för själv och det är det som kallas för kontantinsats. Kontantinsatsen går i de flesta fall att finansiera med blancolån. Om det visar sig vara ett problem med det lån som önskas kan du numera låna till kontantinsats.

Kan jag ta ett bolån över internet?

Ja. I och med den snabba utveckling i dagens teknologi där i princip allt styrs av Iphones, datorer och Ipads är det väldigt enkelt att ta ett bolån över internet. Detta betyder inte att det på något sätt är opålitligt eller tillför mer risker än att prata med en handläggare över telefon eller på ett kontor, snarare tvärtom. Genom att få hjälp att jämföra dina alternativ online kan du ta lång tid på dig och verkligen känna efter vad som känns rätt för dig. När du bestämt dig sköter din handläggare snacket med banken och lånehandlingarna skickas sedan till dig på ett snabbt och effektivt sätt. Det har aldrig varit enklare att ansöka om bolån!

Billigast bolån

Vilket bolån är billigast och vilket bolån är bäst? Det enklaste svaret på denna fråga är det som har den lägsta räntan i kombination med de bästa villkoren. Och visst hade det varit helt fantastiskt om det hade varit så lätt, men i praktiken är det lite mer komplicerat.

Att ta bolån kan vara en djungel fylld med massor av nya begrepp att lära sig. Fördelen med att jämföra bolån på internet är att du får hjälp av en förstklassig handläggare som visar det bästa alternativet för dig utifrån dina förutsättningar. Tillsammans med handläggaren får du möjlighet att ta del av de erbjudanden du fått och välja ut det rätta för just dig.

Hitta ditt bolån i tre enkla steg

Med tre enkla steg kan du ställa bankerna mot varandra och jämföra dessa på dina premisser.

1.

Jämför långivare

Jämför långivare i vårt jämförelseverktyg.

Jämför nu

2.

Gör ditt val

Gör ditt val i vårt verktyg och tryck på ansök nu, du skickas då till banken och kan slutföra din ansökan.

3.

Lån betalas ut

Din ansökan granskas, om den blir godkänd så betalas ditt lån ut till ditt konto.

Topplån och bottenlån

För att få en snabb uppfattning om vad allt handlar om när det kommer till att hitta det billigaste bolånet så behöver du ha lite koll på topplån och bottenlån. Oftast när banker beviljar ditt bolån kan de vilja dela upp det i två olika etapper, det är det som kallas för topplån och bottenlån.

Detta är för att när du tar ett bolån så har banken din bostad som säkerhet för lånet, vilket gör att dessa två lån uppkommer. Topplånet har oftast lite högre ränta än bottenlånet.

Den här uppdelningen var vanligare förr och på många banker går det idag att förhandla bort topplånet för att slippa den höga räntekostnaden.

Rörligt eller bundet bolån

Alla konsumenter som väljer att skaffa lån får frågan om de är ute efter ett rörligt lån eller ett bundet bolån. Ett rörligt bolån innebär att räntan på lånet är bundet på tre månader. Eftersom att denna bindningstid är så kort så brukar man prata om den som rörlig. Bra att känna till är att den rörliga räntan ändras hela tiden vilket gör att den kan gå upp och ner med kort varsel. Ett bundet bolån innebär att man har en fast ränta under en bindningstid som man valt och kommer att förbli oförändrad tills dess att bindningstiden löpt ut.

Generellt sett brukar man säga att ett rörligt bolån blir billigare över tid, men känner man att det känns tryggare att alltid veta hur hög räntekostnaderna kommer att vara är det bättre att binda den.

Viktigt att tänka på gällande bolån

Att ta bolån är ett stort beslut och bör tänkas igenom med omsorg. Det första du bör tänka på är att jämföra flera olika banker och låta dem tävla om det bästa erbjudandet för dig och dina behov. Förhandla dig till det du vill ha och nöjd dig inte med första bästa.

Viktigt att tänka på är också att ta det lugnt, planera noga och sätt dig in i vilka regler och villkor som tillkommer vid bolån. Försök också att ha ett långsiktigt mål, du kanske inte får drömräntan på första försöket tänk på att men övning ger färdighet.

Jämför bolån

Allt fler samlar sina lån för att få mer pengar över till annat, gör det du också och välj den långivaren som kan ge dig bäst villkor.

Jämför nu
logo-lana-tryggt
lana-tryggt-logo-color