Jämför hemförsäkring

Är du på jakt efter en ny hemförsäkring? Kanske har du precis flyttat hemifrån, till ny ort eller vill helt enkelt bara teckna en ny med bästa möjliga villkor? Då har du hittat helt rätt.

Här kommer du att få all den information du behöver för att hitta en bra och trygg hemförsäkring till ett riktigt lågt pris. Vi vill hjälpa dig att få en inblick i varför det är så viktigt med en bra hemförsäkring, vad som kan vara bra att tänka på och hur du enklast tecknar en hemförsäkring på nätet.

Läs mer 

Jämför

Jämför lån redan idag

Varför är det viktigt med en hemförsäkring?

Det finns flera olika anledningar till varför det är så viktigt att ha en hemförsäkring. Först och främst av den anledning som hörs på namnet – för att försäkra ditt hem.

Det är ju trots allt i ditt hem du lever och har alla dina personliga tillhörigheter. Det är viktigt att hemmet är och förblir din trygga plats.

Att ha en bra hemförsäkring är grundläggande för att du ska känna dig säker om olyckan skulle vara framme. För en relativt billig peng som betalas månadsvis får du ett grundläggande skydd för både dig och din bostad.

Vad täcker en hemförsäkring?

En hemförsäkring täcker faktiskt inte bara dina materiella saker utan fungerar också som ett ekonomiskt stöd om du skulle råka ut för en olycka i hemmet.

Den kan förstås inte hindra olyckor från att ske, men det kan vara ändå skönt att veta att du har en försäkring om något oväntat skulle hända.

I en grundlig hemförsäkring får du ett skydd som kallas för person- och egendomsskydd. I det ingår ansvarsförsäkring, rättsskydd, överfallsskydd, ersättning vid stöld eller brandskada samt även en reseförsäkring.

Att åka utomlands utan en reseförsäkring kommer alltid att innebära en risk. Det land du åker till kanske inte ger dig samma förutsättningar som du vanligtvis har i Sverige, vilket gör att du inte är skyddad om något skulle hända dig.

Skulle du skada dig, vara med om en olycka eller bli sjuk under din vistelse utomlands kan det komma att kosta dig mycket pengar om du inte har en försäkring.

Tack vare din hemförsäkring tar du del av en reseförsäkring som gäller hela 45 dagar och som täcker de oväntade behov och kostnader du behöver hjälp med.

Vem gäller hemförsäkringen för?

En hemförsäkring gäller för alla som bor i samma hushåll och som har någon form av familjerelation. Om du bor som inneboende hos någon, med en vän eller inte står på ett förstahandskontrakt kan det vara bra att teckna en egen hemförsäkring för dig själv och din trygghet.

Hur väljer jag en hemförsäkring?

När det kommer till att välja hemförsäkring kan det vara bra att veta vilka olika alternativ som finns för att du på så sätt ska kunna välja det som passar just dig bäst.

Det smidigaste och mest effektiva sättet att hitta din perfekta match är att använda dig av hemsidor som jämför åt dig. Det finns massor av olika att välja mellan och det är oftast helt kostnadsfritt.

Det enda som krävs för offerter är lite uppgifter om dig och din bostad. Det är för att jämförelsesajter ska kunna inhämta de olika försäkringsbolagens priser och alternativ för att hitta det som passar dig.

När du fått upp alla alternativ är det bara att läsa igenom noggrant och teckna hemförsäkringen direkt online. Fundera över vad som är viktigast för dig att försäkringen täcker och innehåller och inventera dina behov.

Har du till exempel ett akvarium? Då kan du behöva skaffa en tilläggsförsäkring om akvariet går sönder och 350 liter vatten strömmar ut i lägenheten.

Hitta ditt lån i tre enkla steg

Med tre enkla steg kan du ställa bankerna mot varandra och jämföra dessa på dina premisser.

1.

Jämför långivare

Jämför långivare i vårt jämförelseverktyg.

Jämför nu

2.

Gör ditt val

Gör ditt val i vårt verktyg och tryck på ansök nu, du skickas då till banken och kan slutföra din ansökan.

3.

Lån betalas ut

Din ansökan granskas, om den blir godkänd så betalas ditt lån ut till ditt konto.

Hur tecknar jag en hemförsäkring online?

Att teckna en hemförsäkring online är precis lika lätt som det låter och du behöver inte vara något datorgeni för att förstå dig på hur det fungerar.

Om du väljer att använda dig av de sidor som hjälper dig med att jämföra olika alternativ kommer du enkelt att kunna klicka dig in på de du tycker låter bäst.

När du gör det får du genom tydliga diagram se vad som kommer att ingå i din hemförsäkring och vad det är du betalar för samt vilka tillägg du kan addera.

Du kommer även att kunna ta del av aktuella kampanjer och rabatter som sidan erbjuder. Skriv in dina personuppgifter och följ anvisningarna på skärmen.

Vad är fördelarna med att teckna hemförsäkring på internet?

  • Smidigt
  • Välj mellan många alternativ
  • Ta din tid på dig

Det finns flera olika skäl till varför du borde överväga att teckna din hemförsäkring på internet.

Ett av dessa är att du oftast kan få helt kostnadsfri “rådgivning” genom att fylla i några uppgifter om dig och ditt boende. På mindre än en minut dyker aktuella alternativ upp och du kan börja kolla vad du själv tycker passar bäst.

Du behöver alltså inte göra något av jobbet själv genom att söka runt på internet och inte heller sitta i långa telefonköer utan kan i lugn och ro jämföra olika alternativ – ingen stress med andra ord!

Dessutom kommer du inte att fastna i jobbiga samtal där någon försöker sälja på dig fler och fler saker du egentligen inte är intresserad av.

Du behöver inte heller fundera på hur du gör för att teckna din framtida hemförsäkring efter att du bestämt dig, det står tydligt beskrivet på hemsidan om hur du går vidare till nästa steg.

Viktigt att tänka på gällande hemförsäkring?

En hemförsäkring skyddar dig, dina personliga tillhörigheter och ditt hem i sin helhet. Det är viktigt att allt känns rätt och därför finns en del saker som är viktiga att ha i åtanke när du jämför hemförsäkring.

Det första är att tänka ut vilka behov du har och därefter kolla upp vilka försäkringsbolag som erbjuder det skydd du behöver.

Det ska varken kännas som att du får för lite skydd eller mer skydd än nödvändigt när du tecknar ny hemförsäkring, utan som att det är helt skräddarsytt för dig och dina behov.

Fundera därför på om grundskyddet är tillräckligt för dig eller om du behöver göra något tillägg. Tänk också på att välja rätt bostadstillägg om du bor i bostadsrätt.

Välj rätt försäkringsbelopp och jämför hellre en gång för mycket än en gång för lite. Tänk på att hemmet ska vara din trygghet och välj därför en bra hemförsäkring.

Jämför hemförsäkring

Allt fler samlar sina lån för att få mer pengar över till annat, gör det du också och välj den långivaren som kan ge dig bäst villkor.

Jämför nu
logo-lana-tryggt
lana-tryggt-logo-color