Låna pengar med betalningsanmärkning

Låna pengar med betalningsanmärkning kan funka alldeles utmärkt. Ibland händer det att man hamnar i en riktigt jobbig ekonomisk situation. Du kanske har genomgått alldeles för många kreditprövningar under en kort tid eller behövt dras med en jobbig betalningsanmärkning som gjort att kreditvärdigheten är för låg för att få ta nya lån.

Detta kan medföra svårigheter att ta lån både hos de vanliga, stora bankerna men också hos övriga kreditgivare om problemen är för stora. Men trots detta är det ingen omöjlighet att vissa långivare kan tänka sig att bevilja dig lån. Dessa långivare har som ambition att ge människor en andra chans, trots tidigare betalningsanmärkningar.

Läs mer 

Jämför

Jämför lån redan idag

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning får du om du efter lång tid inte betalat tillbaka din skuld. Vid en utebliven betalning får du först en eller flera påminnelser.

Om du fortfarande inte har betalat tillbaka din skuld går ärendet vidare till ett inkassobolag som ger dig lite extra tid, men inkassoavgifter och ränta läggs på skulden.

Om du fortfarande inte har betalat efter denna tid hamnar ärendet hos Kronofogden som kommer med en uppmaning om betalning, vilken du kan bestrida om du anser att den är felaktig.

Oavsett om du accepterar kravet eller inte måste du signera dokumentet och skicka in det till KF. Betalar du inte inom angiven tid kommer en betalningsanmärkning att göras i ditt namn och bli synlig hos alla kreditupplysningsföretag så som Upplysningscentralen och Bisnode. Din betalningsanmärkning ligger kvar i UC:s register i 36 månader.

Kan jag ta lån med betalningsanmärkning?

För att fatta det kort, ja. Det är absolut möjligt att du kan ta ett lån oberoende av att du har tidigare betalningsanmärkningar eller en låg kreditvärdighet. Däremot är utbudet något lägre eftersom att alla långivare inte godkänner betalningsanmärkningar sedan tidigare, men det är fortfarande fullt genomförbart att ta lån ändå.

Tänk på att i samband med att du ska ta ett lån med betalningsanmärkning är det väldigt viktigt att du frågar dig själv om du verkligen behöver lånet och i så fall vad syftet är, så att du inte bara tar ett lån för att det är en enkel lösning.

Hur funkar lån med betalningsanmärkning?

Alla sms lån och snabblån som erbjuder lån med betalningsanmärkning är relativt nytt på marknaden.

Förr var det nästa enbart de stora bankerna som hade fullmakt att styra över de lån som folket vill ha, men så är det inte alls idag. Förr hade du inte kunnat få ett lån beviljat om din kreditvärdighet var för låg, oavsett om du hade ordnad ekonomi.

De lån som idag går att få beviljade trots att du har en betalningsanmärkning är sms lån. Ett sms lån går att ansöka om dygnet runt genom ett snabbt sms till den långivare du vill låna av.

Väljer du en flexibel långivare kan du få pengarna utbetalda med direktbetalning, oavsett om det är helg, kväll eller röd dag. Efterfrågan på direktlån med betalningsanmärkning har ökat väldigt mycket på senaste tiden just eftersom att du får möjlighet till en ny chans när andra långivare hade sagt nej.

Risker att låna med betalningsanmärkning

Det är lätt att tänka att lån med betalningsanmärkningar medför större risker än de utan, men så är inte fallet.

Om du gör din ansökan hos någon av de långivare som erbjuder lån oavsett tidigare betalningshistorik så har du samma förutsättningar som vem som helst. Det du helt enkelt bör lägga fokus på är att inte samla på dig ytterligare en betalningsanmärkning.

Hur själva låneansökningen fungerar på samma sätt som om du tar ett lån utan betalningsanmärkningar. Så länge du hittar en långivare som godkänner lån med betalningsanmärkning så är ansökningsprocessen den samma och du kan få direkta utbetalningar med en hållbar återbetalningsplan precis som vanligt.

Ansök om lån med betalningsanmärkning

Med tre enkla steg kan du ställa bankerna mot varandra och jämföra dessa på dina premisser.

1.

Jämför långivare

Jämför långivare i vårt jämförelseverktyg.

Jämför nu

2.

Gör ditt val

Gör ditt val i vårt verktyg och tryck på ansök nu, du skickas då till banken och kan slutföra din ansökan.

3.

Lån betalas ut

Din ansökan granskas, om den blir godkänd så betalas ditt lån ut till ditt konto.

Låna med betalningsanmärkningar utan UC – går det?

Något som många kunder lätt missuppfattar är innebörden av att ta lån utan uc. Uc är en förkortning för upplysningscentralen, vilket är Sveriges största företag när det kommer till kreditupplysning.

Att ta ett lån utan uc betyder därför att långivaren väljer att inte göra en kreditupplysning via just dem, men att inte göra någon över huvud taget hade varit rent utav olagligt.

Därför använder de sig av andra företag såsom Bisnode eller Creditsafe där information om dina tidigare låneansökningar och kreditupplysningar inte lagras på samma sätt.

Det är alltså med stor fördel att du som konsument med betalningsanmärkningar ansöker om ett lån utan uc, för att slippa bli påverkad av låg kreditvärdighet när du ska bli beviljad ditt lån.

Vad händer med din låneansökan

Det som händer när du skickar iväg en låneansökan är att långivaren genomför en kreditupplysning för att kolla om du har de medel som krävs för att klara dig på din inkomst.

Om de bedöms att du inte har det så sänks din kreditvärdighet. Annat som kan göra att din kreditvärdighet bli svag är om du ansöker om flera lån samtidigt eller om du fått många avslag på dina tidigare ansökningar. Om banken ser att en annan långivare inte beviljat dig det lån du ansökt om, kommer även dem att bli mindre villiga att låna ut pengar till dig.

I vissa fall behöver inte detta leda till några speciella påföljder men om du i framtiden skulle vilja ta något större lån, som till exempel ett bolån så är det bäst att avstå från de långivare som gör sina kreditupplysningar med hjälp av uc.

På så sätt sparar du din kreditvärdighet och har på så vis större möjlighet att bli beviljad det lån du behöver. Det kan alltså vara bra att överväga att ta ett lån utan uc, oavsett om du har tidigare betalningsanmärkningar eller inte.

Viktigt att tänka på vid lån med betalningsanmärkningar?

Det finns ganska många olika frågor som du bör ställa dig själv när du ska ta ett lån med betalningsanmärkningar. Först behöver du fråga dig själv om det är akut.

Är det akut att ta ett lån och i så fall går det att ta en så liten summa som möjligt? Kolla upp och läs noggrant igenom hur återbetalningsplanen ser ut för ditt nästkommande lån och tänk på att inte samla på dig nya metoder för att betala tillbaka utan försök att hålla dig till den tidigare planen så att du vet om att du har råd att betala.

Det kan vara en bra ide att vända sig till någon av de långivare som erbjuder sms lån med ett högre belopp och längre löptid, för att kunna betala av dyra små lån och krediter. På så sätt kan du lägga allt fokus på det stora beloppet och kan enklare planera dina månadsavgifter.

Jämför långivare

Allt fler samlar sina lån för att få mer pengar över till annat, gör det du också och välj den långivaren som kan ge dig bäst villkor.

Jämför nu
logo-lana-tryggt
lana-tryggt-logo-color