Låna pengar med direkt utbetalning

Om du behöver pengar snabbt, smidigt och allra helst helt felfritt kan sms lån utan uc och snabblån vara till din fördel. Inte minst för att det går väldigt snabbt innan du ser betalningen på ditt bankkonto, i många fall dröjer det faktiskt inte mer än 15 minuter.

Dessvärre är det inte så många långivare som säkerställer möjligheten att genomföra din utbetalning under kvällar och helger, eftersom att vanliga blancolån tar relativt lång tid att verkställa och brukar endast bearbetas på vardagar under vanliga kontorstimmar. Men du kan självklart låna pengar även bråttom att få dina pengar.

Om så är fallet bör du därför kolla upp vilka långivare som erbjuder omedelbar utbetalning och jämföra dessa. Dessa långivare är oftast de som erbjuder det som i praktiken kallas för mikrolån och sms-lån.

Din ekonomi betyder mycket för ditt liv och om du funderar på ett lån bör du veta vad det handlar om och vad som blir bäst för dig i framtiden.

Läs mer 

Jämför

Jämför lån redan idag

Skillnader mellan olika typer av lån

Den största skillnaden mellan sms-lån och mikrolån, är att ett mikrolån är ett mindre lån där du får maxbeloppet är 150 000 kronor åt gången.

Sms lån däremot brukar vara det allra snabbaste sättet att få pengarna snabbt in på kontot och det taket för hur mycket du får låna är betydligt mycket högre än vid ett mikrolån. Däremot har sms lån ofta en kort löptid och höga räntekostnader.

Men det finns ett tredje alternativ, det som vi kallar för snabblån. Det som är den mest markanta skillnaden på sms lån och snabblån är att löptiden är längre, ofta är avbetalningsplanen omkring 1-3 år.

Dessutom är inte räntekostnaderna eller de extra avgifterna lika aggressiva som vid sms lån, vilket gör att avbetalningen ger i ett lugnare tempo och med en lägre kostnadsökning.

Hur fungerar snabblån?

Precis som om du skulle ta ett sms lån går ansökningen för snabblån väldigt snabbt och smidigt. Det går att låna pengar med direkt utbetalning genom att skicka iväg ett sms till den långivare du vill använda dig av, men det mest effektiva sättet är genom att fylla i ett formulär online där du ansöker om det lån du vill ta.

Oavsett hur du föredrar att göra kommer du att behöva fylla i någon form av formulär där du får fylla i lite grundläggande uppgifter. Det är mestadels personuppgifter men också annan information som långivaren begär.

Dessa uppgifter kommer långivaren senare att använda som grund för din kreditbedömning. När du fyllt i alla uppgifter kommer du att bli ombedd signera din ansökan, vilket görs genom du legitimerar dig med ditt Mobila BankID.

Långivare använder sig ofta av mobilt BankID för att styrka låntagarens identitet och för att säkerställa att låntagaren är säker på sitt val. När legitimeringen är klar är det bara att vänta på svar från kreditupplysningen.

Detta brukar vanligtvis komma på mejl eller sms, men hos vissa långivare dyker det upp direkt på skärmen. När du fått ditt besked om kreditupplysning är allt klart och det är bara för dig att hämta ut dina pengar.

Hur blir det om du redan har lån hos andra?

Om du som låntagare redan är befintlig kund hos en långivare som du trivs med och har lånat utav tidigare så behöver du inte gå igenom detta förlopp varje gång du vill ta ett lån.

Då har dem redan dina uppgifter sedan tidigare och det räcker för dig att skicka ett sms till din långivare med den summa du önskar att låna. Då får du tillgång till pengarna direkt och slipper gå igenom hela ansökningsprocessen.

Fördelar med att låna pengar snabbt?

Det finns flera olika fördelar med att ta lån som erbjuder direkt utbetalning. Den främsta anledningen är att det finns många tillfällen i livet då det inte blir som man tänkt sig.

Det kan handla om allt ifrån skulder som man inte har råd att betala, oväntade utgifter om något skulle försvinna eller gå sönder eller att man prompt behöver köpa något nytt trots att ekonomin inte räcker till.

Bland annat i dessa fall är det till stor fördel om pengarna kan komma in på kontot i samma stund som man verkligen behöver dem. Det kan finnas många olika anledningar till att man behöver extra pengar om plånboken ekar tom, det är inget att skämmas över och inte heller något som behöver betyda att det alltid komma vara så.

Låna pengar direkt idag!

Med tre enkla steg kan du ställa bankerna mot varandra och jämföra dessa på dina premisser.

1.

Jämför långivare

Jämför långivare i vårt jämförelseverktyg.

Jämför nu

2.

Gör ditt val

Gör ditt val i vårt verktyg och tryck på ansök nu, du skickas då till banken och kan slutföra din ansökan.

3.

Lån betalas ut

Din ansökan granskas, om den blir godkänd så betalas ditt lån ut till ditt konto.

Vilka långivare erbjuder lån med direkt utbetalning?

Det finns flera olika långivare som erbjuder direkt utbetalning, varav några av dem är de banker som de flesta av oss använder till vår vardagsekonomi. Några av dessa är Nordea, Handelsbanken, Swedbank och SEB.

Om du väljer att ta ditt lån i någon av dessa banker och vill att pengarna ska föras över med omedelbar verkan, behöver du ha ditt bankkonto i samma bank som du lånar av.

Anledningen till det är för att slippa vänta de timmarna det tar för överföringen mellan olika banker. Tänk på att de flesta av de banker som erbjuder snabblån använder sig av bryttider under dagen. Dessa brukar vara omkring 9:30, 13:00 och 16:30. Bryttiden är alltså viktig att hålla sig inom för att få pengarna i tid.

Du behöver inte vara kund hos någon av de stora bankerna

Du kan ta snabblån, även om du inte har ett konto på någon av de stora bankerna. Då kan du istället ansöka hos privata långivare som arbetar med direkt utbetalning. De populäraste på marknaden just nu är:

  • Ferratum
  • Lumify
  • ProfilKredit
  • Northmill Bank

Med dessa långivare behöver du inte ha någon specifik bank, utan så fort du fått din ansökan beviljad kan du ta ut dina pengar.

Vad bör jag tänka på när jag lånar pengar direkt?

Trots att det låter väldigt enkelt och glamoröst att låna pengar snabbt via ett formulär på internet finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Lite saker som kan underlätta för dig både när du tar lånet och när det ska återbetalas.

Först och främst bör du fråga dig själv om du verkligen behöver låna och i så fall vilken summa du behöver. Låna aldrig mer än du egentligen behöver och låna inte mer än du vet att du kommer klara av att betala tillbaka senare.

Ta inte första bästa långivare

Tänk också på att det kan det vara bra att jämföra olika långivare innan man bestämmer sig. Det kan ibland vara skönt att ta första bästa, men just det alternativet kanske inte är det rätta för dig. Se över hur räntekostnaderna ser ut och jämför den effektiva räntan mellan olika långivare.

Försöka också att hitta information om hur de olika långivarna ser på avbetalningsplaner, inom vilken tidsrymd förväntas pengarna vara återbetalda och hur mycket extra kostnader det blir för dig i slutändan.

Jämför att låna pengar med direkt utbetalning

Allt fler samlar sina lån för att få mer pengar över till annat, gör det du också och välj den långivaren som kan ge dig bäst villkor.

Jämför nu

Hur snabbt kan jag få pengarna på kontot vid direkt utbetalning?

De långivare vi har listat på lånatryggt.se är långivare som betalar ut ditt lån direkt. Du som låntagare har med andra ord pengarna på ditt konto inom bara några minuter om du ansöker under långivarens öppettider.

Vilka är nackdelarna med att ansöka om lån med direkt utbetalning?

Vi ser inga nackdelar med direkt utbetalning, endast fördelar. Det som kan anses som en nackdel är att få långivare erjuder lån med direkt utbetalning.

Varför ervjuder inte alla lån med direkta utbetalningar?

De två största faktorerna beror på att granskningsprocessen är olika långa hos långivarna.

logo-lana-tryggt
lana-tryggt-logo-color