Sms lån utan UC

Sms lån utan uc är ofta ett bra och smidigt alternativ lån. Men vad betyder det egentligen? För att fatta oss kort innebär det att du som låntagare vill teckna ett lån hos en långivare som använder sig av en annan kreditupplysning än Upplysningscentralen (UC).

Låt oss förklara det lite närmre. När du ansöker om ett lån är ett av de formella kraven i konsumentkreditlagen att långivaren gör en kreditbedömning. Det är för att långivaren ska få en slags garanti och kunna säkerställa att du kommer att ha möjlighet att återbetala lånet.

Bedömningen bygger på en kreditupplysning, vilken i många fall görs via Upplysningscentralen, även om de inte är det enda företaget som erbjuder sådana.

Läs mer 

Jämför

Jämför lån redan idag

Vad innebär sms lån utan UC?

Ett sms lån utan UC innebär alltså att kreditbedömningen inte görs via Upplysningscentralen utan hos något av de konkurrerande företagen.

Varför du som låntagare inte vill att upplysningen ska göras av Upplysningscentralen är för att de har tillåtelse att spara information om din kreditvärdighet inför framtida låneansökningar, något de andra företagen inte gör. Det kan alltså handla om att du vill ha en hög kreditvärdighet.

Ju fler kreditupplysningar som har tagits på dig, desto sämre blir i regel din kreditvärdighet.

Det är dock viktigt att poängtera att kreditvärden kan ha olika betydelse för olika kreditupplysningsföretag. Det vill säga att om UC skulle bedöma att din kreditvärdighet är låg betyder inte det att andra företag resonerar likadant. Långivare som inte använder sig av UC kan istället använda sig av företag som:

  • Creditsafe
  • Sergel Kredittjänster
  • Syna AB
  • Bisnode

Hur funkar sms lån utan UC?

Sms-lån där UC inte är inblandade görs på lite olika sätt. Den största skillnaden är dock att andra långivare inte kommer kunna se att det har gjorts kreditupplysningar i ditt namn tidigare, samt att pengarna ofta kommer in lite snabbare på ditt konto utan några vidare konstigheter.

När du lånar pengar utan UC sker godkännandet direkt via ditt mobila BankID. Det är helt enkelt för att det ska gå snabbt, smidigt och säkert att godkänna låneavtalet.

BankID är en tjänst där du legitimerar dig med en personlig kod för att identifiera dig själv och styrka att det är du som utför dina banktjänster.

Från det att du ansöker om och signerar en låneansökan med mobilt BankID tar det bara upp till ett par minuter innan din kreditupplysning kommer in. Oftast dyker ditt lånebesked upp på skärmen eller så skickas det till dig via mejl.

Att få svar direkt innebär också i sin tur att du får lånet mycket snabbare. I vissa fall är det smidigast att ha ett aktivt bankkonto i samma bank som din långivare använder sig av – åtminstone om du vill få pengarna omedelbart.

Om så inte är fallet brukar de synas på kontot nästkommande vardag. I vissa fall kan långivarna använda sig av tjänster så som Trustly och då kommer i regel pengarna direkt oavsett om det är kväll eller helg.

Vad är sms lån utan kreditprövning?

Det finns dessvärre inga lån som går att ta helt utan någon kreditprövning. Det gäller för såväl sms- och snabblån som vanliga lån. Anledningen till det är att det enligt svensk lag måste göras en kreditupplysning i samband med att ett lån tas, oavsett hur ofta eller sällan du ansöker.

Däremot finns det inget som säger att det är just UC som måste användas för att utfärda en kreditupplysning, utan det finns olika typer av företag som genomför och genererar dessa upplysningar.

Det kan bidra till att du blir beviljad ett lån genom ett annat kreditupplysningsföretag som UC inte godkänt, eftersom olika företag ser på din kreditvärdighet ur olika perspektiv.

De allra flesta långivare använder sig därför av de konkurrenskraftiga företagen Bisnode och Creditsafe för att deras låntagare ska känna trygghet och tillit när de tar lån.

Sms lån med direkt utbetalning

När du tar ett sms-lån är den största fördelen i praktiken att du får pengarna snabbt. Hos de allra flesta sms-långivarna får du pengarna på kontot redan samma dag, oavsett tid på dygnet eller veckodag. Det är inte ovanligt att du får tillgång till pengarna redan inom en timme.

Det finns också de långivare som har specialiserat sig på att vara de som ger snabbast utbetalning och garanterar sina låntagare utbetalning upp till 15 minuter efter signering.

Vill du ha snabbt svar på din låneansökan, fortast möjliga besked om kreditupplysning och pengarna på kontot inom några minuter är sms-lån med direkt utbetalning det absolut bästa alternativet.

Tips för sms lån utan UC

Det är lätt att agera impulsivt och inte tänka på konsekvenserna när du ser en sida som erbjuder sms lån utan UC och visst är det en enkel lösning när det krisar sig.

Men trots att det kan verka helt otroligt att endast identifiera sig med BankID, få godkänd kreditupplysning och se pengarna på kontot inom några minuter kommer här lite tips som kan vara bra att tänka på.

Först och främst bör du kolla upp att det företag du vill låna pengar av är ett seriöst företag och inget som bara vill åt dina bankuppgifter och signatur med mobilt BankID.

Idag finns många rekommendationssajter på nätet. Därefter kan det vara bra att kontrollera hur hög ränta lånet har, förklarat med enkla termer; hur mycket extra pengar du kommer att bli skyldig när lånet ska betalas tillbaka.

Ibland kan företag locka dig som kund genom att skriva att lånet är räntefritt, men det brukar tyvärr inte innebära att du slipper extra kostnader. Det betyder i majoriteten av fallen att det tillkommer extra avgifter istället.

Om du är osäker på räntekostnaden kan det vara hög tid att jämföra olika långivare för att se om du kan komma undan billigare. Tänk då på att jämföra den effektiva räntan och inte den nominella räntan.

Det sista och viktigaste tipset är att innan du godkänner och signerar betalningen alltid dubbelkolla att du kommer att kunna betala tillbaka enligt plan. Att fastna i lånekostnader är aldrig kul, speciellt inte när det faktiskt är relativt lätt att undvika med en ordentlig budget.

Hitta ditt lån i tre enkla steg

Med tre enkla steg kan du ställa bankerna mot varandra och jämföra dessa på dina premisser.

1.

Jämför långivare

Jämför långivare i vårt jämförelseverktyg.

Jämför nu

2.

Gör ditt val

Gör ditt val i vårt verktyg och tryck på ansök nu, du skickas då till banken och kan slutföra din ansökan.

3.

Lån betalas ut

Din ansökan granskas, om den blir godkänd så betalas ditt lån ut till ditt konto.

Jämför smslån utan uc

Allt fler samlar sina lån för att få mer pengar över till annat, gör det du också och välj den långivaren som kan ge dig bäst villkor.

Jämför nu
logo-lana-tryggt
lana-tryggt-logo-color